søndag 16. juni 2013

Kuala Lumpur - Batu Caves

Ikke blitt så mange oppdateringer i det siste. Skylder på ekstrem tregt internett de stedene vi har vært. Her kommer i hvert fall litt fra turen vår til Batu caves.

Etter en dag i Singapore dro vi videre til Kuala Lumpur. Vi hadde på forhånd bestemt oss for at vi hadde lyst til å besøke Batu caves. For å gjøre det litt enkelt bestilte vi tur gjennom hotellet. I tro asiatisk stil viste det seg ikke at vi bare skulle til Batu caves, men også to ulike fabrikker på veien.

Venter på bussen som vi trodde skulle føre oss til Batu caves

Første stoppested var en tinnfabrikk. Vi ble ført inn i et museum og deretter inn i fabrikken. Vi fikk blant annet prøve en gammel teknikk hvor man slo med en hammer på tinnet for å få mønster.

Flinke Fredrik

Måtte selvfølgelig teste jeg også!


Måtte selvfølgelig ta et bilde foran det gigantiske ølkruset laget av tinn som sto utenfor. Vi ble fortalt at det hadde vært avbildet i guinness rekordbok. 

Videre gikk turen til en silkefabrikk. Der gikk vi rundt å så på hvordan de laget mønstre på ulike stoffer.  

Jeg ble utpekt til å være prøvedukke. Damen viste ulike måter man kunne knyte sjarongen for å få ulike kjoler og skjørt. 

Endelig fremme ved dagens høydepunkt - Batu Caves. 


Statuen er ca. 42 meter høy

Fredrik på vei oss den lange trappen - totalt 272 trappetrinn

Var veldig morsomt å se alle apekattene som krabbet og hoppet rundt omkring. De stjal blant annet mat av turistene og kastet kokosnøtter ned på bakken. 

På vei inn i grotten

Vi har nå tilbragt nesten en uke i Kota Kinabalu. Planen videre var å reise til Perhentian Island, men de planene er nå blitt endret. Vi reiser til Bali i stedet! Skal prøve å få oppdatert litt når vi kommer dit om Internett fungerer bedre. 

Silje-L

Ingen kommentarer: